A Felületkémia Kft. Youtube csatornája
Slider

Új csiszolókő: Trowalplast HDC


Walther Trowal 20112015 300dpi Schleifmittel kicsi
A Walther Trowal cég a világon elsőként kínál ilyen speciális tulajdonságú csiszolókövet, mint a HDC (High Density Cut), amely műanyag alapanyagba beágyazott cirkónium szilikát kristályokból áll, ezáltal a műanyag csiszolótestek előnyeit egyesíti a kerámia nagyobb sűrűségével. Így egy olyan anyag koptatóhatást eredményez, ami akár intenzívebb kerámiakötésű koptatótestnél, ugyanakkor a saját fogyása, méretvesztése alacsony, mindemelett pedig nagyon jó felületeti minőséget eredményez.

 

Néhány vevőnk kerámiakötésű csiszolókővel szeretne dolgozni, mivel intenzívebb felületi anyag-leválasztásra van szükségük, de a kerámiakövek jelentősebb saját kopása miatt gyakran műanyag csiszolótestre tértek át. A műanyagkötésű koptatótestek is lehetővé teszik számukra a kívánt eredmény elérését, de ehhez mindenképpen hosszabb műveleti időre van szükség. Erre a problémára nyújt ideális megoldást a HDC – mondta Angelika Helten, a Walther Trowal cég laborvezetője a fejlesztés alapötletét adó tapasztalatokról.

Az új segédanyagok tipikus alkalmazási területe a nyomásos öntvények koptatása és sorjátlanítása. Erre a célra korábban durva összetételű, műanyagkötésű köveket használtak, ezekre viszont – a HDC-vel összehasonlítva - egyértelműen nagyobb fogyás jellemző.

A HDC csiszolókövek bármilyen berendezés-típusban alkalmazhatók. Ez alól a centrifugális, valamint a folyamatos üzemű berendezések sem kivételek. A HDC kiemelkedő eredményeket ér el olyan géptípusoknál is, amelynél előre meghatározott a koptatás időtartama.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Egri Attila, tel: +36 30 684 6384, e-mail: 

Cím

1143 Budapest, Francia út 43.
Adószám: 10761098-2-42

Nyitvatartás

Hétfőtől-Csütörtökig: 08-15-ig
Péntek: 08-14-ig

Kapcsolat


+36 1 251 89 00